2023-10-23

Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Gümüş`ün danışman olduğu TÜBİTAK Uluslararası Proje Başvurusu kabul edildi.

İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Aygül EKİCİ’nin koordinatörlüğünde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Macaristan Tarım ve Yaşam Bilimleri Üniversitesi MCS Aquatic ARGE Su Ürünleri A.Ş. ve Szabolcsi Halászati Ltd. ortaklığında, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü öğretim elemanı ve MCS Aquatic ARGE Su Ürünleri A.Ş. Genel Müdürü Arş.Gör.Dr. Murat Can Sunar’ın yürütücü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü öğretim elemanı Arş.Gör.Dr. Hatice HASANHOCAOĞLU YAPICI’nın araştırmacı ve  Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Tuncay GÜMÜŞ’ün danışman olduğu "Sazan ve gökkuşağı alabalığında probiyotikli yem kullanılarak gamet kalitesinin ve yapay üremenin iyileştirilmesi" başlıklı proje TÜBİTAK- 2522 Macaristan Araştırma, Geliştirme ve İnovasyon Ofisi (NRDIO) ile İkili İşbirliği kapsamında TÜBİTAK 1071- Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Arttırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında desteklenmeye değer bulunmuştur.

Tüm proje ekibini kutlar, başarılarının devamını dileriz.